STG tilt met Belhydro de thuis-wellnesservaring naar een hoger niveau

Je ontspannen en je lichaam verzorgen doet wonderen voor de gezondheid van de huid en voor het innerlijke welzijn. Belhydro – het exclusieve wellnessmerk van STG – maakt van baden meer dan een moment van pure ontspanning. Het helpt om stress te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren, de spieren en huidaandoeningen te verlichten, ... en dit allemaal gezellig thuis. De unieke badsystemen zijn Made in Belgium en worden op maat gemaakt.

De oorsprong van Belhydro: een uniek concept sinds 1988

Het idee ontstond in 1988, toen massagebaden nieuw waren en de marktbehoefte nog niet direct aanwezig was. De visie van het bedrijf was al sinds het prille begin om wellness en ontspanning voor iedereen toegankelijk te maken. Dit is nog steeds de drijvende kracht achter Belhydro's aanbod.

Belhydro, innovatie en maatwerk in wellness

Danny Verbeke, Productie Manager bij STG, vertelt enthousiast over Belhydro:

"Ons doel is om de thuis-wellnesservaring naar een hoger niveau te tillen en de gezondheidsvoordelen van onze badsystemen optimaal te benutten. Met meer dan 35 jaar ervaring, is Belhydro het resultaat van sterke ​ expertise en passie voor innovatie op het gebied van wellness."

De massagesystemen van Belhydro onderscheiden zich door hun aanpassingsvermogen aan individuele behoeften, dankzij een reeks configuratiemogelijkheden. Ze zijn ontworpen met ergonomisch gepositioneerde jets die afgestemd zijn op de lichaamsbouw van de gebruiker. De installatie van de systemen wordt handmatig uitgevoerd door de technici van Belhydro. Belangrijk is dat deze systemen compatibel zijn met vrijwel alle soorten baden, waaronder acryl- en quaryl baden, net als hoekige en niet-standaard formaten.

De voordelen van Belhydro massagesystemen:

 • stimuleert de bloedcirculatie
 • verlicht vermoeide spieren
 • vermindert rugpijn
 • ontspant het onderhuidse bindweefsel
 • verbetert het metabolisme
 • zorgt voor een echt ontspanningsmoment

PURO2, voor een huid in topconditie

Belhydro gaat nog een stapje verder met hun exclusief PURO2 zuurstofbad. Dit bad zorgt voor een unieke therapeutische ervaring voor lichaam en geest door middel van een gepatenteerd proces dat miljarden zuurstofrijke en bijna microscopische bellen genereert. Deze luchtbellen helpen onzuiverheden te verwijderen en stimuleren de vernieuwing van de huidcellen door de poriën te reinigen. PURO2 herstelt niet enkel het metabolisme, ook het immuunsysteem wordt versterkt. De luchtbellen stimuleren bovendien de aanmaak van serotonine, het zogenoemde gelukshormoon.

zuurstof hydrotherapie
zuurstof hydrotherapie

De voordelen van PURO2:

 • diepe reiniging van de huid
 • verlicht huidproblemen
 • stimuleert de bloedcirculatie ​
 • natuurlijk zachte huid met een frisse, jonge uitstraling
 • versterkt het immuunsysteem
 • biedt een moment van ontspanning
 • het water van het bad blijft langer warm

Made in Belgium

Deze unieke Belhydro-systemen worden in België gemaakt, in het atelier in Melle. Zo krijgt de consument niet enkel een systeem van hoge kwaliteit dat eenvoudig te onderhouden is, maar kan hij ook na aankoop gemakkelijk bij STG terecht.

Danny Verbeke benadrukt het belang van het 'Made in Belgium'-label:

"We zijn trots op onze Belgische oorsprong en de kwaliteit die we hierdoor kunnen garanderen. Door lokaal te produceren, onderhouden we een nauwe relatie met onze klanten en kunnen we snel inspelen op hun behoeften."

Vragen of interview?

Geïnteresseerd in het unieke verhaal van Belhydro of wil u een bezoek brengen aan de werkplaats om de badsystemen van dichtbij te bekijken? Neem gerust contact op met Gabrielle via [email protected] voor een exclusief persmoment met STG.

Gabrielle Vermeulen

Press officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over STG

STG - Sanitair Technische Groothandel - is sinds maart 2021 de nieuwe naam van vaste waarden Sax, Lambrechts en Schrauwen. Drie ondernemingen die al jaren synoniem staan voor service en kwaliteit. Als STG slaan ze trots de handen in elkaar om als één nationale groothandel in sanitair, HVAC en installatiemateriaal zowel professionele als particuliere klanten te inspireren en te adviseren. In de 43 Proshops staan ze de professionele klant met technische raad en daad bij. In de 16 toonzalen begeleiden ze de (ver)bouwbadkamerprojecten van de particuliere klant. De hoofdzetel is gevestigd in Herentals en het bedrijf stelt in België in total meer dan 800 mensen tewerk. Met de overname van Induscabel in 2022 heeft STG ook haar aanwezigheid in Wallonië versterkt. Dit bedrijf bestaat uit 10 locaties, waarvan 8 afhaalpunten en 5 showrooms. De hoofdzetel van Induscabel is gevestigd in Charleroi en het bedrijf stelt in totaal 135 mensen tewerk. STG maakt deel uit van de Europese groep Building Materials Europe (BME).