EXPO24: Een blik op de toekomst van Sanitair & HVAC

Het event voor professionals uit de sector

STG nodigt professionals uit de sanitair- en HVAC-industrie uit om deel te nemen aan EXPO24. Dit unieke evenement biedt een blik op de toekomstige normen en is de uitgelezen kans voor professionals om voorop te lopen in de ontwikkelingen die zullen bijdragen aan het vormgeven van onze leef- en werkomgevingen.
De nieuwste innovaties en trends, van revolutionaire sanitaire oplossingen tot geavanceerde HVAC-technologieën en out-of-the-box thema's zoals artificiële intelligentie komen aan bod, zowel in de sessies als bij de talrijk aanwezige exposanten.

Toekomstgerichte innovaties

Meer dan 35 leveranciers tekenen present op EXPO24. Ze tonen er de meest geavanceerde sanitaire oplossingen, futureproof producten die de duurzaamheid bevorderen en slimme HVAC-systemen die de energie-efficiëntie verbeteren. De focus ligt op het overbruggen van de kloof tussen huidige praktijken en toekomstige mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om te netwerken, partnerschappen te smeden, en direct in gesprek te gaan met innovators en marktleiders.

Onder de leveranciers merken zoals LG, Geberit, Renson, Radson, Vaillant, Vasco, Viega, Bulex, Bosch,…

De rol van AI

AI is here to stay. Maar welke kansen biedt artificiële intelligentie voor de sanitair- en HVAC- industrie, hoe transformeert het de markt en welke rol speelt AI in de toekomst van de sector? Expert Aragorn Meulendijks vertelt er alles over tijdens zijn interactieve keynote “Is Artificiële Intelligentie een ver-van-je-bed-show?”.

Keynote Aragorn Meulendijks
Keynote Aragorn Meulendijks

Op maat gemaakt programma

Elke deelnemer kan daarnaast een persoonlijk opleidingsprogramma samenstellen en kiezen uit verschillende sessies die het beste aansluiten bij de professionele interesses en behoeften.

©STG
©STG

Onder meer de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Solarinstallaties als topinvestering voor jou en je klanten
 • Slimme strategieën voor een succesvolle warmtepompinstallatie: expertadvies en praktische tips
 • Badkamerrenovatie: Tips & Tricks
 • Alles wat je moet weten over hydraulisch ontwerp: van fundamenten tot finesse
 • Luchtstromen in perfecte balans: de essentie van systeem D/D+ onthuld
 • Trends in kleuren, vormen en materialen: toegepast in de badkamer
 • STG Webshop voor geoptimaliseerd orderbeheer: ontdek de nieuwe functionaliteiten
 • Sanitaire installaties: keuringen en regelgeving: praktische tips voor installateurs
 • Showrooms in de kijker. Hoe ondersteunen de STG sanitaire experts en digitale tools jou en jouw klant bij elke stap van het badkamerproject, van ontwerp tot realisatie.
 • Warmtepomp, koele keuze, hete trend! De stille helden van een comfortabele en duurzame toekomst
 • Waterkwaliteit in balans: optimaliseer de kwaliteit van CV- en drinkwater
“Onze prioriteit is om dicht bij onze professionele klanten te staan. We begrijpen hun behoeften en uitdagingen. Met dit evenement brengen we de expertise van onze STG-specialisten samen en bieden we exclusieve, op maat gemaakte infosessies aan, gericht op het verstrekken van praktische kennis. Zo ondersteunen we onze klanten niet alleen, we empoweren hen," besluit Christoph Makelberge, Commercieel Directeur bij STG.
Christoph Makelberge © STG
Christoph Makelberge © STG

Praktische details

Benieuwd naar wat de toekomst in petto heeft?
Bezoek één van de vier expo’s:

Vrijdag 24 mei van 9u tot 18u – Kursaal Oostende
Vrijdag 7 juni van 9u tot 18u – Watt17 Heusden-Zolder
Vrijdag 14 juni van 9u tot 18u – Vestar Antwerpen
Vrijdag 21 juni van 9u tot 18u – MeetDistrict Gent

Voor meer informatie, surf naar EXPO24 | STG (stg-group.be)
Voor registratie, stuur een mailtje naar kvp@twocents.be

Kirsten Van Pee

Kirsten Van Pee

Press Officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over STG

STG - Sanitair Technische Groothandel - is sinds maart 2021 de nieuwe naam van vaste waarden Sax, Lambrechts en Schrauwen. Drie ondernemingen die al jaren synoniem staan voor service en kwaliteit. Als STG slaan ze trots de handen in elkaar om als één nationale groothandel in sanitair, HVAC en installatiemateriaal zowel professionele als particuliere klanten te inspireren en te adviseren. In de 43 Proshops staan ze de professionele klant met technische raad en daad bij. In de 16 toonzalen begeleiden ze de (ver)bouwbadkamerprojecten van de particuliere klant. De hoofdzetel is gevestigd in Herentals en het bedrijf stelt in België in total meer dan 800 mensen tewerk. Met de overname van Induscabel in 2022 heeft STG ook haar aanwezigheid in Wallonië versterkt. Dit bedrijf bestaat uit 10 locaties, waarvan 8 afhaalpunten en 5 showrooms. De hoofdzetel van Induscabel is gevestigd in Charleroi en het bedrijf stelt in totaal 135 mensen tewerk. STG maakt deel uit van de Europese groep Building Materials Europe (BME).