STG Badkamers' trendsetting 2024: perfecte imperfectie en kleurrijke badkamers

Focus op duurzaamheid en authenticiteit

In 2024 brengt STG Badkamers een frisse wind in badkamerdesign, met een focus op duurzaamheid en 'perfecte imperfectie'. Deze tendens benadrukt individualiteit en verbinding met de natuur. STG Badkamers zet kleur centraal in haar assortiment, van de levendige 'Color Popping'-trend met tinten als koraal en oxblood tot de subtiele ton-sur-ton benaderingen en monocolor stijlen. Deze veelzijdigheid in kleurgebruik benadrukt het streven naar unieke, functionele en mooie badkamers.

STG Badkamers speelt in op de hedendaagse verschuivingen in leefstijlen en woonbehoeften. Deze trends weerspiegelen een evolutie in huiselijkheid, woonvormen en duurzaam denken. Met een gevarieerd aanbod dat inspeelt op deze veranderingen, leggen ze de nadruk op ecologisch verantwoorde producten, waaronder gerecycleerde materialen en waterbesparende technologieën.

Focus op natuur wordt verder uitgediept met groene en aardse kleuren die een rustgevende sfeer creëren, het buitenleven naar binnen halen en het welzijn verbeteren. Groentinten, gecombineerd met retro- en vintage-elementen. De nood om uit de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen, vertaalt zich duidelijk ook naar het interieur.

De perfecte imperfectie: persoonlijkheid, functioneel design en kleur

In 2024 focust STG Badkamers op maatwerk in badkamerontwerpen, met collecties die zowel rust brengen als functioneel zijn. 'Warm minimalisme' gericht op een goede balans tussen persoonlijke smaak en comfort. Dit uit zich in subtiele kleurnuances en een gestructureerde, rustgevende inrichting, met beige en bruine tinten die zorgen voor een gevoel van rust en evenwicht. Deze tinten passen dan ook naadloos binnen diverse interieurstijlen, zoals Wabi Sabi, Japandi, Modern Seventies en Hotel Chique.

Tegelijkertijd viert STG Badkamers de 'perfecte imperfectie', een trend die individualiteit omarmt. Deze stijl legt de nadruk op zelfexpressie met authentieke, persoonlijke interieurs. Ook uitgesproken kleuren en eclectische stijlen staan voorop, met opvallende tinten zoals Barbie-roze, bubblegum, koraal, oxblood en cordovan die een feestelijke sfeer in de badkamer creëren, passend bij de hedendaagse behoefte aan vreugde en positiviteit. Deze krachtige kleuren worden afgewisseld met subtielere opties zoals terracotta, vaak gecombineerd met kaki groen, voor een elegante en verfijnde uitstraling.

Art deco en monocolor

Art deco blijft een belangrijke trend in 2024, zich vernieuwend met ribbed details, ronde vormen en luxueus kraanwerk voor een verfijnde uitstraling. Monocolor toepassingen, met name in tinten als kaki groen en zandkleuren, creëren een harmonieuze en kalmerende sfeer. Deze stijl toont hoe één kleur een krachtig statement kan maken in de badkamer.

Vormgeving die indruk maakt en tijdloze Scandinavische stijl

In 2024 vernieuwt STG Badkamers de vormgeving door conventionele designs te overstijgen, wat een extra dimensie aan de badkamer geeft. 'Edged' ontwerpen, beïnvloed door de Japandi-stijl, voegen een frisse draai toe met kenmerkende randen in waskommen en baden. 'Flat Shapes', vaak uitgevoerd in natuursteen, samen met 'Ribbed' details in glas en meubilair, weerspiegelen Art deco-invloeden. Deze elementen worden gecombineerd met ronde en organische vormen. De Scandinavische stijl, gekenmerkt door het gebruik van eik, mat wit en zwart-witcombinaties, blijft een tijdloos elegante keuze in 2024, perfect voor liefhebbers van een minimalistische, serene en heldere esthetiek.

Tot slot in het kort

  • Vormen: flattened curves, ronde vormen, ribbels, organische vormen en edged
  • Kleur: monocolor in voornamelijk grijs en groen, ton-sur-ton in een waaier aan kleuren, color poping
  • Stijlen: Art deco, Scandinavische stijl, Japandi en natural

Meer foto's?

Klik hier.

Gabrielle Vermeulen

Gabrielle Vermeulen

Press officer, Two cents

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over STG

STG - Sanitair Technische Groothandel - is sinds maart 2021 de nieuwe naam van vaste waarden Sax, Lambrechts en Schrauwen. Drie ondernemingen die al jaren synoniem staan voor service en kwaliteit. Als STG slaan ze trots de handen in elkaar om als één nationale groothandel in sanitair, HVAC en installatiemateriaal zowel professionele als particuliere klanten te inspireren en te adviseren. In de 43 Proshops staan ze de professionele klant met technische raad en daad bij. In de 16 toonzalen begeleiden ze de (ver)bouwbadkamerprojecten van de particuliere klant. De hoofdzetel is gevestigd in Herentals en het bedrijf stelt in België in total meer dan 800 mensen tewerk. Met de overname van Induscabel in 2022 heeft STG ook haar aanwezigheid in Wallonië versterkt. Dit bedrijf bestaat uit 10 locaties, waarvan 8 afhaalpunten en 5 showrooms. De hoofdzetel van Induscabel is gevestigd in Charleroi en het bedrijf stelt in totaal 135 mensen tewerk. STG maakt deel uit van de Europese groep Building Materials Europe (BME).